Geen vogelgriep door rauwe eieren of rauw kippenvlees

In de media wordt de suggestie gewekt dat er een verband bestaat tussen het eten van rauw kippenvlees en rauwe eieren en de kans op besmetting met het H5N1 virus (vogelgriepvirus). Dit is onjuist.

Los daarvan wordt wel aangeraden om kippenvlees goed te doorbakken en geen rauwe eieren te eten. Dit advies wordt gegeven om besmetting met de bacteriën salmonella en campylobacter te voorkomen.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Geen vogelgriep door rauwe eieren of rauw kippenvlees

 1. piet roosloot

  je kan elkaar ook helemaal gek maken. het was in het verleden ook de spinazie,garnalen,kip,nu weer kip,je hoeft het ook niet op te zoeken dus ik wil hiermee zeggen dat er heus wel van het leven valt te genieten als je de angst maar niet de overhand laat krijgen.
  eet smakelijk
  piet roosloot (geen poelier of kippeboer)

    /   Reply  / 
 2. dini

  ik vind het best gevaarlijk ik durf geen kip meer te eten ik ben heel bang voor de vogelgriep.

    /   Reply  / 
 3. anoniem

  Je hoeft niet bang te zijn dat je vogelgriep krijgt door kip of eieren te eten. het is een fabeltje. ik ben 12 jaar en heb op school geleerd dat je van eieren of kip geen vogelziekte kunt krijgen. als je het an (ik weet niet hoe) hebt, kun je het niet overbrengen naar een ander mens of vogel. dus niet zo stressen en relaxxxxx

    /   Reply  / 
 4. prefab homes

  Hello mate, that’s a nice website of yours, hope You wont mind adding your page to favorites? Thanks, have a nice day!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>