Rubriek: alcohol

Een egel met een kegel….

In Arnhem was een fles advocaat (dit is een likeur met 14% alcohol)op straat kapot gevallen. Een voorbijganger trof midden tussen het gele goedje een egel aan die zich te goed zat te doen aan deze drank. Gevolg was alleen dat de egel tot niets meer in staat was, hij krulde zichzelf niet eens meer

Lees verder...

Ongezonde leefstijl en kanker

Een ongezonde leefstijl is verantwoordelijk voor 30% van alle kankergevallen in Nederland. Dat is nogal wat! Dit blijkt uit een recent onderzoek van TNO, in opdracht van KWF Kankerbestrijding. Hierna volgt de top 5.  

Lees verder...

Uit eten invloed op bloeddruk

Een hoge bloeddruk verhoogt de kans op hart- en vaatziekten en nierproblemen. In Singapore is er een onderzoek gedaan onder ruim 500 studenten van 18-40 jaar oud. 27,4% van de studenten had tijdens het onderzoek prehypertensie, daarvan was 49% man en 9% vrouw. 2,2% van de studenten had hypertensie.

Lees verder...

Lente-detox!

De lente is het ideale tijdstip voor een detox, maar de meeste mensen verstaan hieronder dat je jezelf een week moet verhongeren en overleven op enkel thee of sapjes. Je lichaam is perfect in staat om zelf toxische stoffen af te voeren.  Door te weinig calorieën op te nemen kun je namelijk met hoofdpijn, spijsverteringsproblemen

Lees verder...

Meer meisjes dan jongens die teveel alcohol drinken

    Vorig jaar zijn er opnieuw meer kinderen met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis terecht gekomen. En voor het eerst zijn het meer meisjes dan jongens. Het waren er in totaal 545 comazuipers, zo meldt het AD.  Het gaat nu steeds vaker om meisjes van 13 of 14 jaar die teveel alcohol drinken. Ziekenhuisopnames

Lees verder...

25% van Nederlandse voeding is geen basisvoeding

Een goede basisvoeding bestaat uit de schijf van vijf. Basisvoeding is onder andere groente, fruit, vlees, vis, kip, aardappelen, brood, rijst, pasta en olie. Snacks en frisdranken horen daar niet bij. Daarnaast kiezen wij als Nederlanders binnen de productgroepen, zoals vlees, zuivelproducten en snacks, vaak de minder gezonde producten. Zo wordt  bijvoorbeeld vaak gekozen voor

Lees verder...

Tips voor de nieuwjaarsborrel

Het is weer de tijd van de nieuwjaarsborrels. Terwijl je in de december maand waarschijnlijk ook al wat meer en anders gegeten hebt dan normaal. Misschien is je eetlust daardoor vanzelf al minder, maar veel mensen vinden het toch lastig.

Lees verder...

Sulfietovergevoeligheid

Sulfieten, E220-228 zijn conserveringsmiddelen die onder andere ook in wijn worden gebruikt. Van sulfieten zijn overgevoeligheidsreacties bekend bij de toegestane hoeveelheden. Mensen met astma zijn hier het gevoeligst voor. Als zij te veel  sulfieten binnen krijgen kan dit leiden tot ademhalingsproblemen. Om deze reden is het wettelijk verplicht om op het etiket te vermelden dat

Lees verder...