Archief: 2008

Vakantiegids 2009 Nierstichting

Veel nierpatiënten kunnen niet met vakantie. Via de Afdeling Reizen van de Nierstichting kunnen zij dat toch. De Nierstichting beschikt over 21 stacaravans en 7 bungalows op campings in Nederland die zich in de directe omgeving van een dialysecentrum bevinden. In deze stacaravans en bungalows kunnen nierpatiënten en hun gezin tegen een redelijke prijs vakantie vieren. Daarnaast kunnen nierpatiënten hun vakantie vieren in stacaravans en bungalows in Spanje, Duitsland en Frankrijk. Lees verder

Het Nieuwe Eten

Stap voor stap gezonder eten
Uit onderzoek blijkt dat een derde van de Nederlanders wel gezonder wíl eten, maar niet weet hoe. Met de start van de campagne “Het Nieuwe Eten” wil het Voedingscentrum slechte eetgewoontes te lijf gaan. Niet door mensen een rigoureus nieuw eetpatroon aan te meten, maar stapje voor stapje. Om je hierbij te helpen, zet Het Voedingscentrum de “QR-Code” in voor een snelle toegang tot advies en informatie.

Lees verder

Friesland Foods en Campina gaan fuseren

Friesland Foods en Campina gaan fuseren en zullen FrieslandCampina gaan heten. Dat hebben de algemene vergadering van Zuivelcoöperatie Friesland Foods en de ledenraad van Zuivelcoöperatie Campina vanmiddag besloten. De Europese Commissie stemde onder voorwaarde in: een deel van de dagverse zuivelactiviteiten in Nederland, een kaasfabriek in Nederland en twee merken voor langhoudbare zuiveldranken in Nederland en Belgie moeten worden afgestoten. De daadwerkelijke fusie zal naar verwachting op 30 december 2008 plaatsvinden. Lees verder

Helft van de Nederlanders kookt met bier

Ruim de helft van de Nederlanders gebruikt wel eens bier bij de bereiding van gerechten. Nederlanders drinken het liefst bier bij de Hollandse en de Chinese maaltijd en dan hebben vleesgerechten de voorkeur. Dit komt uit het onderzoek Bier & Koken van het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK).

 

Lees verder

Onderzoek naar vroege opsporing diabetes

Zeven Nederlandse universiteiten en zestien wetenschappelijke topinstituten en bedrijven gaan onderzoek doen naar een methode om suikerziekte in een vroeg stadium op te sporen. Voor de ontwikkeling van de nieuwe medische technologie is 19 miljoen euro beschikbaar.

Lees verder

De diabetes-`terrorist`

Doodnerveus, met zweetpareltjes op mijn voorhoofd, sta ik in de rij voor de poortjes op het Spaanse vliegveld. Ik kom net terug van mijn ouders, die in het buitenland wonen. Waarom ik zo zenuwachtig ben? Ik, de diabeet, word altijd apart genomen omdat ik een pompje op mijn lijf draag dat – volgens de douane – verdacht veel lijkt op een terroristenriem die het vliegtuig de Middellandse Zee in zal doen storten.

 

 

 

Lees verder

‘Meer blessures door de Wii tijdens kerstdagen’

Doctoren verwachten een flinke toename in het aantal blessures tijdens de kerstdagen door het spelen van Wii-games. Dit concludeert een onderzoek dat vandaag gepubliceerd werd in de Engelse krant The Daily Telegraph.

De Wii is dit jaar wederom een van de populairste cadeaus voor onder de kerstboom. Toch blijken doctoren hier niet al te blij mee te zijn want volgens onderzoekers van het Leeds Teaching Hospital zullen mensen die teveel tijd met de console doorbrengen een verhoogd risico op blessures hebben.

Vorig jaar werd er door de onderzoekers vlak na de kerstdagen al een verhoogd aantal mensen met rugklachten geconstateerd. Vaders zouden namelijk het speeltempo van hun kinderen willen bijhouden en hierdoor hun rug onnodig zwaar belasten. The British Society for Surgery of the Hand (BSSH) heeft bekend gemaakt dat er een duidelijk verband ligt tussen het toegenomen aantal verwondingen en het overmatig gamen op de Wii.

Dus…. Meer beweging is altijd goed, maar overdrijf het niet.

Bron:http://www.nu.nl

Dieet beïnvloedt gen-activiteit in vetweefsel

Onderzoek door TNO toont aan dat een verandering in dieet een duidelijk effect geeft op de gen-activiteit in vetweefsel. In het onderzoek vonden wetenschappers dat de vetcellen in dunne en dikke mannen anders op veranderingen in hun voedingspatroon reageren. Dit resultaat versterkt het inzicht in hoe vetweefsel een rol speelt in ziektes gerelateerd aan obesitas, zoals diabetes type 2. Deze bevindingen verschenen in de december editie van Genes and Nutrition.

Lees verder

Let op met vitamine A

Vitamine A is onder meer belangrijk voor het gezichtsvermogen, de groei en ontwikkeling van kinderen en de weerstand. Je moet daarom zorgen dat je er voldoende van binnenkrijgt, maar niet te veel. Te veel vitamine A kan schade veroorzaken, met name voor het ongeboren kind en de lever. Dit schrijft de Gezondheidsraad in het adviesrapport ‘Naar een adequate inname van vitamine A’, dat vandaag wordt aangeboden aan minister Klink van VWS.

Lees verder