Archief: 2005

Oliebol nog steeds populair!

Bij de meeste Nederlanders staat er vanavond een schaal met oliebollen op tafel. Uit begin deze week gepubliceerd onderzoek van het CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) eet 82 procent van de Nederlnaders oliebollen. Van de Nederlandse huishoudens bakt 40 procent de oliebollen thuis. De supermarkten verkopen in de week voor oudejaarsavond veel oliebollenmix, krenten, rozijnen, olie en poedersuiker. De helft van de huishoudens koopt ze bij de kraam, een bakker of een andere speciaalzaak.oliebol

Mijn tip voor de lijn: Koop of maak er niet teveel zodat je er niet van blijft eten, maar er gewoon een paar kan nemen voor de smaak!

Lees verder

Groente en fruit helpen alvleesklierkanker voorkomen.

Mannen die veel groenten en fruit eten blijken 50 procent minder kans te lopen op het krijgen van alvleesklierkanker dan mannen die het minst tomatenvan deze producten nuttigen. Opvallend bij dit Canadese onderzoek, dat gepubliceerd werd in The International Journal of Cancer, is dat dit verband niet werd vastgesteld bij vrouwen. De reden daarvoor is nog niet duidelijk. Lees verder

Amerikaanse gezondheidsclaim opnieuw bevestigd

Lager cholesterolgehalte door soja-eiwit

In de Verenigde Staten vonden ze in 1999 al dat er genoeg onderbouwing was voor de claim die stelt dat de dagelijkse consumptie van soja-eiwit het cholesterolgehalte actief laat dalen.

Een recent verzamel onderzoek van prof. Anderson bevestigt deze claim nogmaals. Lees verder

gratis toolbar om gewichtsverlies in de gaten te houden

Calorie-Count.com heeft om tijdens en vooral na de feestdagen het gewicht in de gaten te kunnen houden de Eat Meter aan de website toegevoegd, een gratis interactieve toolbar voor Internet Explorer en Firefox web browsers. Met behulp van de Eat Meter heeft de gebruiker toegang tot meer dan 40.000 voedingsmiddelen en activiteiten. De Eat Meter is een thermometer die de gebruiker waarschuwt als ze over hu dagelijkse calorie-inname gaan. Het is een voortdurende visuele herinnering waardoor de gebruiker meer inzicht krijgt in het effect van het voedsel. De service is niet gebonden aan een bepaald dieet.

De toolbar kan worden gedownload op:
http://www.calorie-count.com/toolbar/

Lees verder

DNA-pil voor afvallen

Met grote belangstelling is er gereageerd op het bericht in de Telegraaf afgelopen weekend over een nieuwe pil om af te vallen zonder dieet.
Er wordt aan de hand van DNA materiaal uit het wangslijmvlies een persoonlijke pil gemaakt die helpt afvallen zonder een dieet te volgen. De Amerikaanse fabrikant Salugen brengt het produkt op de markt. Lees verder

Vitamine D3 voor astmapatiënt

Astmapatiënten die niet reageren op behandeling met steroïden, hebben mogelijk baat bij het slikken van vitamine D3-supplementen. Dat meldden onderzoekers van het King’s College in Londen in The Journal of Clinical Investigation.

Vitamine D komt van nature voor in melk en zuivelproducten, vette vis, levertraan en het is toegevoegd aan halvarine en margarine.

Bron: spits Lees verder

Ongezonde voeding veel schadelijker dan roken

Alweer een beetje bijgekomen van het kerstdiner? Of staat er vandaag weer een 7-gangen diner te wachten?

Dan hier even een berichtje om weer even te denken aan de goede voornemens voor het komende jaar:

Het RIVM in Nederland was al tot de conclusie gekomen dat ongezond eten minstens net zo schadelijk voor ons is als roken, maar de Britten stellen dat het verschil zelfs twee tot drie maal is. Volgens een onderzoek verhoogt ongezond eten het risico op hart- en vaatziekten, kanker, gebitsproblemen en diabetes. Ze roepen dan ook op tot meer voorlichting. Lees verder

Kerstrestaurant tip

Misschien denkt u wel, wat moet ik met die tips, ik ga toch lekker genietenmet de kerst. Maar bedenk u dan dat u ook wel kunt genieten maar soms net iets bewuster kan zijn in een bepaalde keuze.
kerstVorige week zijn er al een aantal tips gegeven voor het kerstdiner thuis. Vandaag een aantal tips voor het kerstdiner buiten de deur.

    Fijne feestdagen!!!!

    Lees verder

    Mogelijk een biologische basis voor jojo-effect

    Overtollige kilo’s kwijtraken is veel gemakkelijker dan het gewicht op peil houden. Een bewijs hiervoor is het veelvoorkomende jojo-effect. Dit is niet slechts het gevolg van karakterzwakte, maar heeft volgens deze onderzoekers een mogelijk biologische basis.
    Lees verder